Já Pavla aka „Uvědomělý hoteliér“

Šetrné hotelnictví

Před nedávnem mě oslovila Jarka Kolářová s prosbou o rozhovor do její nové rubriky „EcoStay místo: Uvědomělý hoteliér“.

Jarka se rozhodla usnadnit cestu hoteliérů k šetrnému přístupu a k ekologii a založila platformu EcoStay. Ta je jakýmsi průvodcem, inspirací a studnicí nápadů i zkušeností ze světa nejen o šetrném hotelnictví.

Rubrika EcoStay místo se bude postupně rozrůstat o další jednotlivce, díky kterým se i u nás v Česku objevují krásná místa respektující přírodu a zdroje naší země a přispívají tak k trvale udržitelnému hotelnictví.

Bylo mi ctí, být tou první vlaštovkou Uvědomělého hoteliéra.

Rozhovor: Corek a ekologie

A co v rozhovoru dozvíte? Co pro mě šetrný přístup znamená, co pro něj dělám na Corku a nebo taky, co plánuji do budoucna.

Dovolila jsem si část vyjmout a vy si ji můžete přečíst. Kdyby vás zajímal celý rozhovor, stačí přejít na EcoStay.

Přečtěte si kousek

Je pro Vás šetrný přístup k provozu ubytovacího zařízení důležitý a proč?

“Šetrné hotelnictví má pro mě stejný význam jako šetrný způsob života, který je mou součástí už spoustu let. Ekologický přístup k provozování Corku byl tedy více než jasný ještě v době, kdy byly myšlenky na vybudování ubytovacího zařízení jen v mé hlavě.
Myslím si, že je důležité chovat se k přírodě ohleduplně, s respektem a alespoň z části navracet, co si z ní bereme.”

Mohla byste popsat, co všechno se snažíte dělat pro šetrný a ekologický provoz Corku?

„Na dvorku se vyjímá malé jezírko, do kterého je z části svedena dešťovka, slouží k zavlažování dvorku, ale i ke koupání ptákům. Většina vodovodních baterií již obsahuje perlátory, které snižují spotřebu vody. Celý dům je zateplen, aby nedocházelo k únikům tepla a snížila se tak spotřeba plynu, který zde slouží k ohřevu radiátorů i ohřátí teplé vody…

Celý rozhovor.


Recyklace, ani šetrný přístup není pro hosty povinný, jen si myslím, že je fajn mít možnost volby.