Blog

Otevřené sklepy na Vrbici

Otevřené sklepy na Vrbici

Od začátku června až do konce srpna se střídají vždy 2 vrbečtí vinaři, kteří mají v pátek a v sobotu (červen) nebo v úterý a v sobotu (červenec, srpen) otevřený sklep k degustaci. Srdečně vás uvítají, zapůjčí skleničku a dají vám ochutnat 6 jejich vín. To vše za jednotnou cenu 150 Kč na osobu.

Rozhovory nad vínem; s Ondrou Bařinou

Rozhovory nad vínem; s Ondrou Bařinou

Do rubriky Rozhovorů nad vínem přibyl další článek – S Ondrou Bařinou z vrbeckého Vinařství Bařina. O mládí ve víně, o snoubení starých tradic s novými technologiemi a o ročníku 2020, který jde právě do lahve.

Dveře jsou vám otevřené

Dveře jsou vám otevřené

Tahle doba není lehká, ale dveře Corku jsou vám otevřené. Pracovní pobyty jsou Corku vlastní, stejně jako self service, který je tady standardním řešením už od začátku. Před pobytem dostává každý z hostů Malého průvodce Corkem, kde se dozví vše potřebné. A co všechno v něm najde?

Fotoreport z jednoho mlhavého víkendu

Fotoreport z jednoho mlhavého víkendu

Na jižní Moravu za mnou přijelo 7 přátel, ze všech koutů republiky, abych jim ukázala, proč to mám právě tady tolik ráda. Ani mlha, že by se dala krájet, která vládla celému víkendu, nás nezastavila. Navštívili jsme Lednici, Mikulov, samotnou Vrbici a završili to degustací ve vinařství Syfany.

Rozhovory nad vínem; s Karlou ze Syfany

Rozhovory nad vínem; s Karlou ze Syfany

Víno je Karly každodenní součástí už 20 let a tak není divu, že se zrovna Kája Zborovská z vinařství Syfany stala další mnou vyzpovídanou osobou v rubrice Rozhovory nad vínem. Zabrouzdaly jsme do vrbeckého terroir a do jejich milovaných naturálních vín, jejichž prostřednictvím může ukázat kousek sebe.

Rozhovory nad vínem; s Aničkou Hrazdilovou

Rozhovory nad vínem; s Aničkou Hrazdilovou

Do cesty se mi za poslední rok a půl připletlo tolik zajímavých lidí, že by byla škoda toho nevyužít! Přečtěte si první rozhovor letošního roku a to rovnou s vítězkou juniorské sommelierské soutěže Aničkou Hrazdilovou.
Anička nám prozradí něco o sobě, o sommeliérství a hlavně o víně! Těším se a vy?

S vínem to dáme! aneb Podpořme naše vinaře

S vínem to dáme! aneb Podpořme naše vinaře

Do sklepů, ani do restaurací se teď za vinaři a vínem bohužel nějakou dobu nepodíváme. Ale s jejich vínem doma se vám tato těžká doba bude snášet mnohem lépe. Věřte mi. Vína si můžete objednat z jejich eshopů nebo přímo u mě. Do Moravskoslezského kraje je mile ráda dovezu.

RE – treat, use, design, cycle

RE – treat, use, design, cycle

Re v názvu domku Corek má více významů. Tím hlavním významem je Retreat, tedy ústup, vzdálení se, taková malá schovka od venkovního světa. Ale schovávají se tam také další slova jako Reuse (znovu použití) – Redesign – Recycle (recyklace)- Remake (předělání) a tak trošku i Reconstruction.

Já Pavla aka “Uvědomělý hoteliér”

Já Pavla aka “Uvědomělý hoteliér”

Corek se stal jedním z míst na pomyslné mapě ubytovacích zařízení s šetrným přístupem, díky kterým se i u nás v Česku objevují krásná místa respektující přírodu a zdroje naší země a přispívají tak k trvale udržitelnému hotelnictví. Bylo mi ctí do této rubriky přispět svým pohledem.

Jak na víno?

Jak na víno?

Přes zimu jsem nakloněna červenému a léto mě zase baví s bílým. A abychom si dobrého vína opravdu užili, měli bychom vědět jak ho skladovat a jak správně podávat. Červené víno na polici do obýváku nepatří a bílé by se nemělo podchlazovat. Tak kam s ním a jak ho podávat?